Wat zijn Featured Snippets?

Wat zijn Featured Snippets?

Een Featured Snippet geeft direct antwoord op de vraag van een bezoeker. In de Google zoekbalk worden steeds vaker zoekopdrachten ingetypt die starten met een vraag. Google wil hier graag op inspelen door direct het antwoord weer te geven. Deze weergave heet een Featured Snippet en kent de hoogst mogelijke SEO notering. Google positioneert deze snippets op postie: nul.

U staat dus met een Featured Snippet helemaal bovenaan. Wij weten uit ervaring dat deze Featured Snippets circa 40% van het organische website verkeer realiseren. Kortom: onmisbaar dus vandaag de dag bij een inbound marketing strategie.

Met welke zinnen starten Featured Snippets?

Featured Snippets starten dus met een vraag en beantwoorden de vraag met een aantal korte zinnen. Wilt u ook starten met het krijgen van Featured Snippets? Start dan uw content met één van de volgende openingszinnen:

  • Wat is…
  • Hoe werkt…
  • Wie is…
  • Et cetera.

Voorbeeld van een Featured Snippet?

Uiteraard hebben wij bij Jelba ook de focus voor onze klanten en onszelf op het krijgen van Featured Snippets. In de bijlage ziet u hier een voorbeeld van. In Google zoekt iemand naar de term “revenue marketing” en typt in “wat is revenue marketing”. U ziet in de afbeelding dat Google deze zoekopdracht direct weergeeft met het antwoord op de vraag. Dit is dus de snippet en heeft dus de organische positie nul. Onder de featured snippet ziet u de eerste organische positie. U kunt dus concluderen dat iedereen die in Nederland, maar ook in België zoekt op “revenue marketing’ voor een groot gedeelte uitkomt op juiste pagina op Jelba.nl of Jelba.be.

Voorbeeld Featured Snippet

Jelba en Featured Snippets

Wat zijn Featured Snippets?Om een toonaangevende speler te blijven in B2B Online MarketingB2B E-commerce en B2B Leadgeneratie zijn wij elke dag actief met technologie en doelgroepen om het beste resultaat (meer business via online kanalen) voor onze klanten te realiseren. Dagelijks bereiken onze klanten een dominant gedeelte van alle professionele kopers in Nederland, België en Duitsland.

Onze kennis en ervaringen op het gebied van content marketing en dus ook rondom Featured Snippets delen wij graag. Heeft u vragen over B2B Online Marketing of Featured Snippets in het bijzonder dan kunt u ons bereiken op telefoonnummer 013 – 39 36 15 of per e-mail naar collega@jelba.be. Als u dit artikel wil gebruiken in uw eigen publicatie dan graag even toestemming vragen en uiteraard een bronvermelding voorzien van directe link naar dit artikel. Wij denken ook aan onze eigen SEO-positie.

 

 Volg onze LinkedIn bedrijfspagina en ontvang de B2B updates direct in uw feed. 

Bart Strijker

Director | Founder

Hallo, ik ben Bart,
Nieuwsgierig geworden naar onze aanpak? Ik vertel u graag meer!