Wat is remarketing?

Remarketing is een vorm van online marketing die inspeelt op het zoekgedrag van de eigen website. Door de inzet van remarketing is het mogelijk om uw potentiële klant opnieuw (vandaar de term “re”) een boodschap te serveren op andere pagina’s van andere websites. U kunt ervan uitgaan dat een groot gedeelte van de website bezoekers maximaal 1 keer uw website bezoeken. Zij bekijken één of meerdere specifieke pagina’s. Denk hierbij aan een kennisbank artikel of bijvoorbeeld een productpagina. Het bezoekgedrag is de basis voor een effectieve remarketing campagne. Het is namelijk niet bekend wie de bezoeker is geweest. Hij of zij heeft slechts gekeken en geen contact gezocht via de chat of een aanvraagformulier. Als u gebruikt maakt van liquid content of IP tracking modules dan heeft u meer data tot uw beschikking, maar dit laten wij voor nu even buiten beschouwing.

U weet dus welke pagina’s zijn bekeken en u wilt uw potentiële klant op een effectieve manier opnieuw attenderen op uw producten of diensten. Potentiële klanten die op basis van inbound marketing interesse hebben getoond zijn zeer interessante prospects en u wilt natuurlijk weten wie dit zijn. Via uw Google Adwords campagne kunt u banners ontwikkelen en inzetten die passen bij het zoekgedrag. Zodra ze dan op een andere website zitten kunt u opnieuw uw boodschap onder de aandacht brengen. De kracht van herhaling. Let hierbij wel op dat u dit niet overdrijft. Het kan ook irritant werken op uw potentiële klant en dat wilt u ten alle tijde voorkomen. Voor het tonen van de banner betaald u geen kosten. U betaalt slechts voor de click.

Wilt u meer weten over remarketing en alle mogelijkheden neem dan contact met ons op. Jelba heeft als speerpunt om kwalitatieve leads te scoren voor haar B2B klanten door de inzet van digitale kanalen en heeft dus veel ervaring met remarketing

Bekijk hier onze gerelateerde B2B updates over remarketing:

 Volg onze LinkedIn bedrijfspagina en ontvang de B2B updates direct in uw feed.