Wat is B2B E-commerce?

E-commerce is het geheel van kopen en verkopen via internet. Webshops zijn vaak de winkel waarin dit dan plaatsvindt. Een term die wij hier wel vaker tegenkomen is e-business. Dit kan gezien worden als een verzamelnaam voor transacties die op digitale wijze worden afgehandeld. Een voorbeeld van zo’n transactie is de aankoop van een product in een webshop. Je kan dan ook stellen dat door het online winkelen de term e-commerce bekend is geworden.

Het verschil tussen B2B e-commerce en B2C e-commerce zit niet alleen in de naam. Het opzetten van een webwinkel gericht op de consument kent een andere dynamiek dan een webshop gericht op de professional. De snelle opmars van e-commerce is de B2B wereld wordt nog onderschat.

De traditionele verhouding tussen de fabrikant en de technische groothandel is nog steeds onveranderd. De fabrikant maakt en ontwikkeld producten, gooit ze met een brochure en soms een training over de schutting en hoopt dat de technische groothandel (ongeveer 150 in Nederland) zijn verkooppower waarmaakt in zijn winkels en bestelsystemen. Als u meer informatie hierover wilt lezen. Lees dan onze B2B update: “Opmars B2B E-commerce wordt onderschat”

Wilt u meer weten over B2B e-commerce en alle mogelijkheden neem dan contact met ons op. Jelba is specialist in het bouwen en runnen van B2B webshops.

Bekijk hier onze gerelateerde B2B updates over e-commerce:

 Volg onze LinkedIn bedrijfspagina en ontvang de B2B updates direct in uw feed. 

Arwen Obermeyer

Director | Founder

Hallo, ik ben Arwen,
Nieuwsgierig geworden naar onze aanpak? Ik vertel u graag meer!