Procesindustrie Onze aanpak binnen de procesindustrie

Procesindustrie

Fabrikanten die producten verkopen aan de procesindustrie hebben te maken verschillende doelgroepen. Binnen Jelba onderscheiden wij dan ook verschillende doelgroepen in onze campagnes voor de procesindustrie. Denk hierbij o.a. aan plant managers, proces engineers & operators, software engineers & ontwikkelaars en lijnoperators. Vanzelfsprekend richten wij ons op de bekende functies binnen Decision Making Unit (DMU) bij de totstandkoming van aankoopbeslissingen. Wij willen dat de producten van onze klanten op de juiste momenten zichtbaar zijn voor professionals in de procesindustrie. Of het nu gaat om de verwerking van Solids of Fluids, of het tellen aan het einde van de lijn wanneer de stuks worden verpakt, of het monitoren van onderdelen van het proces, wij hebben kennis van de onderwerpen, de uitdagingen en de wijze waarop de doelgroep zich oriënteert. Onze klant VPInstruments is hier een goed voorbeeld van. Zij leveren perslucht monitoringssystemen voor deze industrie. Maar ook Cremer is een mooi voorbeeld van technologie binnen de Pharma en voedingsmiddelen-industrie. Op het juiste moment met de juiste boodschap internationaal dit verhaal vertellen is een vak apart. Wij zijn dé B2B Online Specialist. Dus wij doen dit heel erg graag en wij snappen de dynamiek.

Onze klanten hebben vaak te maken met extreme hoeveelheden technische specificaties waarop hun producten worden geselecteerd door de eindgebruiker. Het begrijpelijk en vindbaar maken van deze productkenmerken is de grootste uitdaging. Maar ook de technologische issues van de professionele gebruiker van deze producten is een belangrijke meerwaarde waar u als fabrikant op gevonden wilt worden. Op het issue, maar zeker ook op de oplossing die u biedt voor de uitdaging van de potentiële klant. Online biedt veel kansen voor de proces industrie, om gevonden te worden en daarna om product-selectie makkelijk te maken. Een andere grote kans is dat deze branche online vaak achterloopt. Uw concurrenten dus ook. Fabrikanten die nu positie weten te pakken online, zijn straks onverslaanbaar. 

B2B Online marketing in de procesindustrie

Bijna de helft van de industriële sector in Nederland verkoopt de producten niet via online kanalen. Slechts 36% van de industriële bedrijven in Nederland hebben een webwinkel. Dit terwijl het essentieel is om online aanwezig te zijn. Benieuwd hoe u online marketing in de procesindustrie uitvoert? De proces industrie is een industrie apart en B2B Online Marketing is dit ook.

Online marketing in andere B2B sectoren

Lees meer over de stand van zaken van online marketing in de logistiek en transport, vind interessante informatie over online marketing in de bouw en installatie of ontdek wat de kansen zijn qua online marketing in de agrotechniek.

Bent u actief binnen een andere sector en benieuwd wat B2B online marketing voor u kan betekenen? Neem gerust contact op.