Aan het woord “Jelba loopt als Nederlands bedrijf met Belgische vestiging voorop in B2B Online Marketing, B2B Webshops en B2B Leadgeneratie. Voor ons als Belgische firma de manier om de concurrent voor te blijven.”
Patrick van Bogget Directeur

Vabotec is al meer dan 30 jaar expert op het gebied van hef- en hijswerktuigen. Niet alleen in de verkoop en de advisering, maar ook in de ontwikkeling van producten op dit gebied. De A-kwaliteit staat voorop samen met de gecertificeerde veiligheid. Veiligheid is het belangrijkste aspect aan dit type producten en adviezen. Het gaat immers om het tillen, zekeren en bevestigen van over het algemeen zware objecten. Het is de nummer drie veroorzaker op de lijst van ernstige arbeidsongevallen. Testen, onderhoud en het samenstellen van de oplossingen gebeurt dan ook in eigen beheer. Certificering door alle relevante externe instanties. Jelba is trots om een B2B Webshop te mogen realiseren voor deze Belgische marktleider op dit gebied. In deze klantcase leest u meer over onze aanpak.


Stap 1: Digitale groeistrategie

Vabotec wil leads creëren voor haar dealernetwerk in België en Nederland. Dit door een aantrekkende werking te creëren onder andere via SEA, SEO en campagnes via 3-den kanalen. Doel: aanvragen creëren via verschillende routes: via de Magento webshop die wordt ingezet als verkoop en leadgeneratie kanaal, via Chat, Email marketing en telefoon. Vabotec heeft een strategisch voordeel ten opzichte van de concurrentie. Zij zijn bij uitstek experts. Deze expertise speelt een hoofdrol in de groeistrategie.


Stap 2: Technologie

De basis is een geavanceerde B2B webshop in Magento met een koppeling met OnlineFact, het ERP systeem van Vabotec. De shop krijgt integraties met 3-den kanalen, Mailchimp, high-tech analyse en interactie-software en is future-proof gebouwd. Dat wil zeggen: de shop is klaar voor meer artikelen, kan complexe prijs-structuren aan en is daarmee klaar voor de toekomst.


Stap 3: Uitvoering

Online Marketing campagnes worden op productniveau specifiek ingezet in Nederland en België. Middels een SEO-strategie gebaseerd op de kennis en expertise van Vabotec over dit onderwerp. Voor dealers wordt een specifieke campagne gevoerd om hen zo veel mogelijk te ondersteunen bij hun sales en (online) marketing. Van E-mail marketing, Social, SEO en SEA tot aan Chat, de leads die voor hen worden gegenereerd worden in gezamenlijkheid zo goed mogelijk opgevolgd wat resulteert in nieuwe en tevreden klanten voor dealers.

Resultaten om trots op te zijn

Gerichte en gesegmenteerde Online marketing per merk
Direct bestellen en offertes aanvragen
Intensieve samenwerking met dealers resulterend in meer omzet
Dit wil ik ook. Kom in contact