Aan het woord "De jarenlange ervaring van Jelba in de metaalbewerkende industrie en het feit dat zij expert zijn in internet business maakt dat zij succesvol zijn. Een aanrader om mee samen te werken."
Hans van Steenis General Manager

Met meer dan 150 jaar gezamenlijke ervaring is Dormer Pramet het resultaat van een fusie tussen roterend gereedschap fabrikant Dormer Tools en de wisselplaat specialist Pramet Tools. Bij Dormer Pramet draait het allemaal om gereedschappen voor de verspanende industrie. De verkoop vindt over de gehele wereld plaats via distributeurs. Dit is een bewuste keuze. Jelba is de partner voor Dormer Pramet om de eindgebruiker via internet de beste gereedschappen voor zijn specifieke situatie te laten vinden. Het ondersteunen van distributeurs om meer te verkopen via een geavanceerd ‘districommerce programma’ is de basis van dit succes. Lees hieronder onze aanpak in 3 stappen. Bekijk hier het platform DormerPramet.nl


Stap 1: Digitale groeistrategie

Dormer Pramet kiest bewust voor een strategie om te verkopen via haar distributeurs. Via een geavanceerde B2B e-commerce aanpak en uitrol pakt Dormer Pramet haar verantwoordelijkheid als fabrikant om haar distributeurs te ondersteunen middels perfecte SEO geoptimaliseerde productinformatie (21.000 artikelen) en creëert zij een vraag bij de eindgebruikers om meer producten af te nemen bij haar distributeurs. Jelba en Dormer Pramet werken voor de lange termijn samen om te zorgen dat Dormer Pramet niet alleen de koploper blijft met haar producten, maar ook op het gebied van e-commerce.


Stap 2: Technologie

De complexiteit van de technologie bij Dormer Pramet zit in het B2B e-commerce aspect met een krachtige product information management (P.I.M.) oplossing. Het versturen van leads naar dealers via centraal gedreven technologie kent vele mogelijkheden. De markt techniek ontwikkelt zich zeer snel op dit gebied, gezien de versnelde groei en interesse in B2B e-commerce. Wij werken met hoogwaardige leadtooling en webcare software om maximaal business te generen via diverse digitale kanalen.


Stap 3: Uitvoering

Op dagelijkse basis zijn wij actief om alle digitale kanalen te maximaliseren van Dormer Pramet en haar partners. Het rijke en veelzijdige aanbod van wisselplaat- en roterende gereedschappen biedt ontzettend veel kansen door de inzet van een hoogwaardige content gedreven strategie. Het snel voorzien van antwoorden op complexe vraagstukken bij potentiële kopers maakt het mogelijk dat wij een hoge scoringskans realiseren bij conversies. In de dagelijkse uitvoering runnen wij alle digitale kanalen om Dormer Pramet tot een succes te maken.

Resultaten om trots op te zijn

100% groei in aantal organische bezoekers
Businessleads voor distributeurs
Vele leads en bestellingen via de Chat
Ook interesse? Kom in contact