Aan het woord "Jelba praat over complexe technologie en marketing in gewone mensentaal. Dat maakt samenwerken prettig en makkelijk. Wij begrijpen elkaar en streven dezelfde doelen na."
Albert van Ingen Directeur

BinnenKlimaatExpert is een familiebedrijf en specialist in het leveren van schone lucht, op de juiste temperatuur, plaats en op maat. Gegarandeerde A-kwaliteit airconditioning en luchtbehandelingssystemen tegen een normale prijs. Hun bedrijfsonderdeel B2B heeft een sterke specialisatie in klimaatoplossingen voor hotels, restaurants, retail, maar ook voor zorginstellingen, kantoren en ICT-ruimtes. Hierin is BinnenKlimaatExpert uniek, zeker in combinatie met de werkwijze en integrale installatie en onderhoudspropositie; klanten zijn 100 % ontzorgd en zeker van een goed binnenklimaat.

BinnenKlimaatExpert zorgt voor haar klanten zoals ze voor hun familie zorgen; Onvoorwaardelijk goed.

Geen klant-vraag is hen te gek. Ook is BinnenKlimaatExpert van oudsher zorgzaam richting het buitenklimaat; met innovatieve oplossingen die het milieu sparen. Daar besteden ze expliciet aandacht aan, zowel in het eigen kennisniveau, als dat van de klanten van BinnenKlimaatExpert. Dat maakt BinnenKlimaatExpert een geweldig bedrijf om mee te werken. BinnenKlimaatExpert heeft een enorme groeiambitie op het digitale vlak heeft, daarom hebben zij Jelba ingeschakeld om dit samen met hen te realiseren.


Stap 1: Digitale groeistrategie

De strategie richt zich op de B2B tak van BinnenKlimaatExpert waar we een eigen gezicht aan geven. Binnenklimaat systemen zijn altijd maatwerk. Niet zo zeer als product, maar wel in de toepassing van de juiste technische klimaat oplossingen, in de juiste ruimte met de juiste capaciteit. De eisen en wensen binnen een ziekenhuis zijn nu eenmaal anders dan de koeling van een serverruimte. Om die reden is het geven van advies samen met een passende suggestie voor technologie de insteek van het leadgeneratiemodel van Binnen Klimaat Expert, het nieuwe merk voor de B2B activiteiten van BinnenKlimaatExpert. De eindklant komt met een vraag binnen, en is een antwoord en een oplossing rijker als hij uit de funnel komt.


Stap 2: Technologie

Snel nieuwe (artikel)informatie toevoegen en snel teksten optimaliseren; dat is het doel. Om die reden is de back-bone van de website een veelzijdig content-database systeem, ook wel Product Informatie Management systeem genoemd (PIM). Dit in combinatie met een op maat gemaakt leadgeneratie platform in Open Source software maakt het makkelijk te combineren met andere systemen. Wijzigingen en optimalisatie zijn in deze structuur makkelijk en snel te realiseren. Iets wat in de praktijk bij de meeste bedrijven vaak achterwege blijft. De leadgeneratie tool is helemaal op maat gebouwd en vormgegeven en berekent real time de juiste propositie voor de klant. Snel een antwoord. Dat willen klanten.


Stap 3: Uitvoering

Dagelijks wordt de website en de content geoptimaliseerd op basis van analyse resultaten, SEA en SEO activiteiten zorgen voor relevante en groeiende traffic en aanvragen. Inhoudelijke verrijking door het plaatsen van nieuwe artikelen die voor de vraagzijde relevant zijn is een samenspel tussen ons en de BinnenKlimaatExpert collega’s. De mannen in het veld spreken wij regelmatig om nieuwe onderwerpen en vragen om te kunnen zetten naar relevante landingspagina’s voor potentiële klanten. In de dagelijkse uitvoering runnen wij alle digitale kanalen om BinnenKlimaatExpert tot een succes te maken.

Resultaten om trots op te zijn

95% groei in aantal organische bezoekers
Meer dan 400 leads via de website
Enorme groei in B2B omzet
Ook interesse? Kom in contact